Koeman lovend en kritisch op Stengs en Boadu: 'Ze komen daar nog iets tekort in'

Koeman lovend en kritisch op Stengs en Boadu: 'Ze komen daar nog iets tekort in'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 18:52vr 15-11-2019 om 18:52

Ronald Koeman dicht Calvin Stengs en Myron Boadu een mooie toekomst toe. De bondscoach riep het duo van AZ voor het eerst op en ziet dat ze nog wel wat moeite hebben om aan te haken bij het niveau van Oranje.

"Ik word blij als ik zie dat nieuwe spelers, jonge spelers nog steeds, een klein beetje schroom hebben als ze bij het Nederlands elftal komen", vertelt Koeman op de persconferentie over de twee debutanten. "Maar ze worden goed opgenomen in de groep en het zijn goede voetballers, dus dan gaat het altijd een stuk makkelijker."

Koeman vindt het knap hoe Stengs en Boadu zich staande houden, maar is ook kritisch. "Gezien het feit met wie ze trainen, dat is wel het allerhoogste niveau. Qua fysiek, snelheid en handelen zie je wel dat ze daar af en toe nog iets tekort in komen. Maar ze hebben de mogelijkheden om naar dat niveau toe te groeien", aldus de keuzeheer.

Koeman sluit niet uit dat de AZ-aanvallers in de basis beginnen in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. "Als je spelers selecteert, dan kunnen ze ook beginnen. Tuurlijk het is een hoger niveau. Ze spelen bij een club in de Nederlandse competitie en daar zijn ze al de beste spelers. Op een hoger niveau kunnen ze dat ook weer gaan worden."

"Dat zijn ze nog niet en dat is logisch als je pas 18 en 21 jaar bent. Maar dat gaat wel komen, want die kwaliteiten hebben ze wel voor de lange termijn", spreekt Koeman zijn vertrouwen uit.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten Boadu en Stengs allebei een kans krijgen in Oranje?

(5424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws