Labyad vertelt over 'spanning' met Ten Hag: 'Hij had geen reden om te wisselen'

Labyad vertelt over 'spanning' met Ten Hag: 'Hij had geen reden om te wisselen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 19:32vr 15-11-2019 om 19:32

Zakaria Labyad heeft een heel moeilijke periode bij Ajax achter de rug. De Marokkaanse aanvaller gaf echter nooit op en kreeg in het Eredivisie-duel met FC Utrecht (4-0) eindelijk loon naar werken. Hij mocht de geblesseerde David Neres vervangen.

"Het was heel moeilijk. Je komt van FC Utrecht, waar ik anderhalf jaar eigenlijk altijd heb gespeeld. Dan kom je bij Ajax op de bank terecht, waardoor je mentaal een gevecht met jezelf hebt. Dat heeft te lang geduurd, maar ik ben altijd gesteund door de spelers en de trainers", zegt Labyad tegen Ajax TV.

Labyad is naar eigen zeggen altijd blijven lachen. "Ik ben een vrolijke jongen, al laat ik mijn lach misschien niet vaak zien aan de buitenwereld. De jongens die met mij werken weten dat ik een positieve jongen ben. Ik denk altijd: er zijn genoeg mensen die het zwaarder hebben dan ik. Waarom zou ik dan ongelukkig moeten zijn?"

Labyad onderschrijft de woorden van trainer Erik ten Hag dat er een spanningsveld was tussen de twee. "Ik ken de trainer tien jaar. Hij weet wanneer ik niet goed in mijn vel zit. Dan maakt hij een praatje met mij. Natuurlijk is er een soort spanning tussen speler en coach als je niet speelt. Zeker als je elkaar kent. Maar we zijn er altijd goed en respectvol mee omgegaan."

Bovendien was de uitleg van Ten Hag helder. "Dat was dat het team fantastisch speelt en dat hij geen reden had om spelers eruit te halen. Dat is ook waar", aldus Labyad. "Daardoor was het voor mij heel moeilijk om in het elftal te komen, maar ik heb de hoop nooit verloren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws