Flamengo wint knotsgekke Copa Libertadores-finale; De Vrij scoort voor Inter

23-11-2019 21:14 Laatste update: 23:09
34

Flamengo heeft op sensationele wijze de Copa Libertadores veroverd. De Brazilianen bogen in de laatste vier minuten van de wedstrijd een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Flamengo - River Plate 2-1
De finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, is na een knotsgekke slotfase gewonnen door het Braziliaanse Flamengo. Lang stond die ploeg op achterstand door een treffer van Rafael Borre in de eerste helft, maar in de laatste vijf minuten kantelde het duel volledig.

Dat was te danken aan Gabriel Barbosa, alias Gabigol. De Braziliaanse spits, die onder Frank de Boer nog flopte bij Inter, scoorde in de 89e en 93e minuut en bezorgde zijn ploeg daarmee de felbegeerde beker. Diep in blessuretijd kreeg hij ook nog eens de rode kaart, waarmee zijn hoofdrol definitief gevestigd was. Ook Exequiel Palacios (River) moest in blessuretijd nog vertrekken.

Torino - Internazionale 0-3
Wat vooraf als een lastige wedstrijd werd bestempeld voor Inter, eindigde uiteindelijk in een probleemloze zege voor de ploeg van trainer Antonio Conte. Lautaro Martínez opende al snel de score, waarna uitgerekend Stefan de Vrij de bal het beslissende zetje gaf en de 0-2 aantekende. Na rust was ook topschutter Romelu Lukaku nog trefzeker voor de Milanezen.

De top-twee in Italië blijft daardoor weinig aan elkaar toegeven. Juventus is lijstaanvoerder met 35 punten uit dertien wedstrijden en Inter volgt met maar één puntje minder. De nummer drie, vooralsnog Lazio, staat al tien punten achter de Nerazzurri.

AC Milan - Napoli 1-1
Milan is terug te vinden in het rechterrijtje en staat slechts vijf punten boven de degradatiestreep, maar aan de andere kant presteert ook Napoli ondermaats. De bezoekers kwamen via oud-PSV'er Hirving Lozano op voorsprong. De Mexicaan kopte na 24 minuten raak. Giacomo Bonaventura maakte vervolgens razendsnel gelijk.

Gescoord werd er in de tweede helft niet meer. Beide ploegen schieten met het punt niets op. Napoli blijft op de zevende plaats staan en Milan klimt van plek veertien naar plek dertien.

Olympique Lyon - OGC Nice 2-1
Olympique Lyon heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op OGC Nice. Zonder Memphis Depay won de ploeg thuis met 2-1. Kasper Dolberg speelde negentig minuten mee bij Nice.

Memphis deed vanwege een blessure niet mee bij Lyon. Trainer Rudi Garcia sprak donderdag op de persconferentie zijn ongenoegen uit over het feit dat bondscoach Ronald Koeman hem opstelde tegen Estland.

Lyon had voor eigen publiek weinig moeite met Nice. Al na een half uur spelen stond het 2-0 door doelpunten van Jeff Reine-Adélaïde en Moussa Dembélé. Laatstgenoemde scoorde vanaf de stip. Lyon moest echter verder met tien man nadat Fernando Marcal een directe rode kaart kreeg.

Pas in de tweede helft wist Nice wat terug te doen. Kasper Dolberg maakte de wedstrijd weer spannend, maar een tweede Nice-treffer viel niet.