Dumfries verrast door gesprek met Van Bommel: Ik zag het niet aankomen

Dumfries verrast door gesprek met Van Bommel: "Ik zag het niet aankomen"

24-11-2019 16:58
44

Denzel Dumfries is trots dat hij de aanvoerdersband mag dragen bij PSV. Zondagochtend kreeg hij het nieuws te horen van trainer Mark van Bommel.

Dumfries vervangt Pablo Rosario, die uit de wind wordt gehouden door Van Bommel. "Ik heb vandaag een gesprek met de trainer gehad en daarin vertelde hij dat ik aanvoerder zou worden", vertelt de rechtsback aan FOX Sports. "Wat Rosario en hij hebben besproken, is iets tussen hen. Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn, dus dat zal ik nooit uit de weg gaan. Maar ik zag het niet aankomen."

In zijn eerste wedstrijd als PSV-aanvoerder boekte de Eindhovenaren eindelijk weer een zege: sc Heerenveen werd met 2-1 verslagen. Volgens Dumfries was de terugkeer van Steven Bergwijn (twee goals) en Donyell Malen van groot belang. "Je ziet wat voor kwaliteit ze hebben, bijvoorbeeld bij die twee goals die Steven maakte. Ook Donyell werkte had. Ik ben dankbaar dat ze weer terug zijn."

"Of ze vergeleken kunnen worden met Neymar en Kylian Mbappé van PSG?", aldus Dumfries. "Voor mij zijn het gewoon Steven en Donyell, twee spelers die nog een heel mooie carrière tegemoet gaan."