'Utrecht neemt fors verlies voor lief en wil strijd met AZ en Vitesse aangaan'

'Utrecht neemt fors verlies voor lief en wil strijd met AZ en Vitesse aangaan'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 13:34wo 11-12-2019 om 13:34

FC Utrecht heeft over het seizoen 2018/'19 een verlies geleden van 3,4 miljoen euro. Daarmee loopt het totale tekort in de periode onder eigenaar Frans van Seumeren op tot 46 miljoen euro.

Van Seumeren is desondanks niet van plan vaart te minderen. Hij heeft nog altijd de ambitie om met de Domstedelingen AZ achterna te gaan, meldt Voetbal International. Daarvoor zal onder meer het salarisbudget omhoog moeten. FC Utrecht gaf het vorige seizoen 14,2 miljoen euro uit aan salarissen. Een flinke stijging ten opzichte van een jaar eerder (11,5 miljoen), maar nog altijd minder dan Vitesse (18,6 miljoen) en AZ (17,4 miljoen).

FC Utrecht werkt al langer met een gat in de begroting. 'De insteek is: liever subtopper met rode cijfers dan lager eindigen met zwarte cijfers', schrijft VI. De uitgaven zullen de komende seizoenen dan ook niet minder worden. Aangezien de club zelf geen reserves heeft, is het afhankelijk van de investeringen van Van Seumeren om de strijd om een plek in de top-vier aan te gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws