Van Wolfswinkel kreeg bloemetje van Feyenoord na diagnose: Een mooi gebaar

Van Wolfswinkel kreeg bloemetje van Feyenoord na diagnose: "Een mooi gebaar"

24-12-2019 07:37
26

Voor Ricky van Wolfswinkel was de zomer van 2019 er één van uitersten. Vlak nadat hij PSV naar de Europa League had gedirigeerd, werd er een aneurysma in zijn hersenen ontdekt: de dertigjarige spits van FC Basel heeft vrijwel de gehele eerste seizoenshelft moeten missen.

Na de eliminatie van PSV stuitten de Zwitsers op LASK Linz, voorlopig de laatste tegenstander tegen wie Van Wolfswinkel in actie kwam. Na een kopduel met één van de Oostenrijkers moest hij behandeld worden. "Ik ging naar de kant met de verzorger en na een korte behandeling rende ik weer het veld in. Dat moment is het laatste wat ik me kan herinneren", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "De wedstrijd duurde nog vijf minuten en ik heb die tijd blijkbaar volgemaakt. Maar hoe en wat? Echt geen idee meer."

De spits had na afloop nog steeds last en liet zich onderzoeken in het ziekenhuis: bij toeval werd de aandoening in zijn hersenen geconstateerd. Van Wolfswinkel schrok zich een ongeluk. "Een gebroken middenvoetsbeentje, dat was eigenlijk de enige noemenswaardige blessure die ik in twintig jaar voetbal had gehad. Nu ging het opeens over iets levensbedreigends." Een snelle rentree kon hij in elk geval vergeten: Van Wolfswinkel dekte zich alvast in met een bos bloemen voor zijn vrouw. "Ik zei erbij: alvast voor in de komende maanden, want ik denk dat ik wel eens heel chagrijnig kan zijn."

Inmiddels mag hij langzaam maar zeker weer beginnen met trainen. "Ik mag nu weer iets op het veld doen, maar niets meer dan dat in de komende drie maanden. En dan moet ik hopen dat het in de tussentijd in mijn hersenen allemaal goed gaat." Een transfer naar Feyenoord is voorlopig ook van de baan: de Rotterdammers hadden Van Wolfswinkel op het oog, vlak voordat zijn aandoening werd ontdekt. "Niemand weet hoe het was gelopen, wel heb ik nog bloemen en een steunbetuiging van Feyenoord gehad. Een mooi gebaar."