Slagvaardig FC Utrecht blijft shoppen bij PSV en Ajax: Het maakt me best trots

Slagvaardig FC Utrecht blijft shoppen bij PSV en Ajax: "Het maakt me best trots"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 12:36vr 17-01-2020 om 12:36

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 12:47vr 17-01-2020 om 12:47

Bij FC Utrecht is men trots op het feit dat Jeroen Zoet deze week overkwam van PSV. Mark van der Maarel en aanvoerder Willem Janssen zien het als een zéér positief signaal voor de club uit de Domstad.

Zoet, elfvoudig international van het Nederlands elftal, maakt het seizoen op huurbasis af in Utrecht. Vrijdagavond debuteert hij in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. "Dat een speler van het kaliber Jeroen Zoet voor ons kiest, zegt dat wij als club zijn gegroeid", reageert Van der Maarel in De Telegraaf. "Dat is ook een compliment voor de club en waar we mee bezig zijn."

Met de komst van Vaclav Cerny (Ajax) en Bart Ramselaar (PSV) shopte FC Utrecht afgelopen jaar al bij de topclubs. Van der Maarel: "Ik heb ook de tijd meegemaakt dat het anders was. Dat FC Utrecht het moest doen met de zogenaamde buitenkansjes en spelers met een krasje. Nu krijg je spelers waarbij iedereen overtuigd is van de potentie en marktwaarde en die bewust kiezen voor FC Utrecht. Het maakt me best trots dat we dit als club kunnen bewerkstelligen."

Utrecht-aanvoerder Janssen beaamt dat. "Ik speel hier graag, omdat ik merk dat de club nog steeds groeit en ambities heeft. Dit is daarvan weer een voorbeeld. Ik vind het heel mooi dat een jongen als Zoet voor ons heeft gekozen. Dat zijn positieve signalen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws