'Oranje heeft twee van de beste verdedigers ter wereld, een beetje mijn pech'

'Oranje heeft twee van de beste verdedigers ter wereld, een beetje mijn pech'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 17:15za 18-01-2020 om 17:15

Jeffrey Gouweleeuw is al sinds januari 2016 een gewaarde kracht bij FC Augsburg, maar heeft nog nooit voor het Nederlands elftal gespeeld. De 28-jarige centrale verdediger heeft ook geen illusies dat het alsnog zover zal komen.

Gouweleeuw beseft dat de concurrentie groot is in Oranje, vertelt hij aan FOX Sports. "Met Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt hebben we twee van de besten ter wereld. En daarachter komen ook nog spelers van Internazionale en uit de Premier League", doelt hij op Stefan de Vrij en Nathan Aké. "Dat is een beetje mijn pech. Vroeger waren onze beste spelers de aanvallers, nu zijn dat de verdedigers."

"Ik zal alles blijven geven. Maar als je er realistisch naar kijkt, moet je accepteren dat de andere spelers een hoger niveau halen", vervolgt de in Heemskerk geboren verdediger, die zich voorlopig op Augsburg blijft richten: Gouweleeuw verlengde onlangs zijn contract tot medio 2024 en denkt voorlopig niet aan een transfer. "Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar ik voel me hier goed en dat is belangrijk. Ik hoef nog niet terug naar Nederland, misschien later."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws