Mea culpa Perez: 'Wat voor imbeciel ben ik geweest? Een verstandsverbijstering'

Mea culpa Perez: 'Wat voor imbeciel ben ik geweest? Een verstandsverbijstering'

04-03-2020 20:10
18

Het temperament van Kenneth Perez zit hem soms in de weg. Dat vertelt de analist van FOX Sports in een interview met Voetbal International. Ook gedurende zijn spelerscarrière kwam dat soms aan de oppervlakte.

"Op mezelf kan ik ook enorm kritisch zijn. Als voetballer was ik nooit zo snel tevreden. Ik kon heel slecht tegen mijn verlies. Echt vreselijk was dat. Een soort kortsluiting leek het wel. Op het veld had ik ook wel momenten dat ik enorm fel reageerde", vertelt Perez over zichzelf. "Dat vuur lag opgesloten in mijn spel en ik had het nodig om mezelf op scherp te zetten."

"Een mens heeft vele kanten, denk ik maar. Ik heb natuurlijk een paar dingen gedaan waar ik zó niet trots op ben, met als dieptepunt het verhaal met grensrechter Nicky Siebert (door Perez uitgemaakt voor ‘kankerneger’, red.)", vervolgt de Deen. "Als ik daar nu aan terugdenk… Wat voor imbeciel ben ik geweest? Hoe kun je zulke woorden in je mond nemen? Dat is een taal die ik nooit gebruik, laat staan dat ik racistisch ben. Integendeel zelfs."

Perez heeft lang last gehad van het incident. "Zo'n opmerking achtervolgt je de rest van je leven. Dat moet je gewoon accepteren. Wat er toen gebeurde, kan ik ook niet analyseren. Een verstandsverbijstering was het. Het ging om een ingooi! Lekker belangrijk."