Nijhuis onthult hoogte van wedstrijdpremie voor arbiters: 'Daar leven wij van'

Nijhuis onthult hoogte van wedstrijdpremie voor arbiters: 'Daar leven wij van'

13-04-2020 21:47
48

Bas Nijhuis stelt dat scheidsrechters in de Eredivisie geen compensatie krijgen van de KNVB, maar dat ze wel een voorschot kunnen ontvangen. Volgens de 43-jarige Tukker leven de arbiters van de wedstrijdpremies, die tussen de 2500 en 3500 euro bedragen.

Nijhuis beaamde maandag bij Veronica Inside dat het Nederlandse scheidsrechterskorps flink wordt getroffen door de coronacrisis. "Wij leven van de wedstrijdpremies, dus wij hebben nu niets. Een wedstrijdvergoeding in de Eredivisie ligt toch wel tussen de 2500 en 3500 euro."

Een compensatie is er niet, maar inmiddels is wel een andere afspraak gemaakt met de KNVB. "We hebben nu voor het eerst een regeling gekregen van de KNVB dat we een voorschot kunnen krijgen. Zij gaan er nog steeds van uit dat de competitie misschien hervat wordt", vertelt Nijhuis. "Je hebt natuurlijk jonge gasten die een heel klein contractje hebben. Die hebben echt gekozen voor het fluiten en hebben er weinig naast."

Voor hen is het een redelijke oplossing, meent Nijhuis. "Maar het is wel de vraag als er geen wedstrijden komen wat er dan gaat gebeuren."