Ziyech over 'calimeroverhaaltjes': Hoe werd PSV in 2007 dan kampioen? Precies

Ziyech over 'calimeroverhaaltjes': "Hoe werd PSV in 2007 dan kampioen? Precies"

24-04-2020 20:10 Laatste update: 20:30
201

Hakim Ziyech blijkt zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie op zaterdag 7 maart al gespeeld te hebben, uitgerekend tegen zijn oude club sc Heerenveen. De linkspoot zal Ajax komende zomer verruilen voor Chelsea.

Wanneer hij zijn debuut kan maken voor The Blues, blijft nog even spannend. "Sowieso is het maar de vraag wanneer de landen weer echt open gaan en ik veilig daar kan beginnen. En dan is er inderdaad nog de competitie, die daar wel wordt uitgespeeld. Maar daar heb ik toch geen invloed op, ik zie het allemaal wel tegen die tijd", vertelt hij in een 'afscheidsinterview' met het Algemeen Dagblad.

De huidige coronacrisis komt hem curieus genoeg niet slecht uit. Ziyech merkt dat hij rust nodig had na drie lange seizoenen, met het WK in 2018 en de Afrika Cup in 2019 tussendoor. "Eigenlijk heb ik drie jaar lang alleen maar door gevoetbald. Hier en daar even kort vrij, maar door de eind­toernooien in de zomer was mijn ­lichaam wel even toe aan rust", klinkt het. "Het klinkt misschien gek, maar het is ook niet zo dat ik het voetbal nu mis."

'Calimeroverhaaltjes'
Het stopzetten van de competitie heeft wel tot gevolg dat Ziyech niet met een kampioenschap afscheid kan nemen van Ajax. De schaal wordt niet uitgereikt, maar Ajax zou er wel het meeste recht op gehad hebben, vindt de spelmaker. "Al die calimeroverhaaltjes over dat AZ het meer verdiende, omdat zij twee keer van ons hebben gewonnen. Dus het doelsaldo, zoals dat altijd is, telt nu even niet? Bullshit natuurlijk", trekt hij van leer. "Hoe werd PSV in 2007 dan kampioen? Precies, op één doelpuntje."