'Ik ben niet zo van clubliefde, maar Ajax zal altijd speciale plek bij mij hebben'

'Ik ben niet zo van clubliefde, maar Ajax zal altijd speciale plek bij mij hebben'

25-04-2020 14:18
60

Hakim Ziyech neemt met gemengde gevoelens afscheid van Ajax. De Marokkaanse spelmaker koestert zijn bewogen periode in Amsterdam, maar door de coronacrisis kan hij niet in stijl afsluiten in de Johan Cruijff Arena.

"Vol hoogte- en dieptepunten, vol voorspoed en tegenslagen", zegt Ziyech in het Algemeen Dagblad. "Weet je, ik ben niet zo van de clubliefde, nooit geweest ook. Het clublogo kussen, dat soort dingen, doe ik niet. Ik ben gewoon mezelf, ga me niet anders voordoen. Maar ik moet nu wel toegeven dat Ajax voor altijd wel een speciale plek bij me zal hebben. Het is echt mijn club geworden."

"Ik heb in Amsterdam mezelf kunnen zijn, heb ontzettend veel fijne en goede mensen om me heen gehad, van medespelers tot mensen rondom het elftal", stelt Ziyech. "Als voetballer ben ik ook veel completer geworden. Zonder bal, maar ook met bal. De klik die ik had met de jongens om me heen, zoals met Quincy Promes dit seizoen of Dusan Tadic vorig jaar, was bijzonder."

De middenvelder baalt dat hij nu zonder landstitel naar Chelsea vertrekt. "Zoals het nu gaat, zo wil je niet afsluiten. Maar over een langere tijd zal ik mijn mooiste herinneringen koesteren. We hebben iets achtergelaten bij Ajax. En voor mij is het nu tijd voor iets nieuws."