'Bundesliga-profs krijgen 'Quasi-Quarantäne', Merkel heeft laatste woord'

'Bundesliga-profs krijgen 'Quasi-Quarantäne', Merkel heeft laatste woord'

28-04-2020 22:45
24

De hervatting van de Bundesliga lijkt weer een stapje dichterbij te zijn gekomen. BILD deelt dinsdagavond een bericht van het Duitse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat groen licht geeft voor het plaatsvinden van profvoetbalwedstrijden.

Duitsland is formeel nog steeds in lockdown, maar staatssecretaris Björn Böhning geeft toestemming voor een 'Quasi-Quarantäne' voor profvoetballers. 'Hun leefomgeving zal dan niet alleen hun eigen huis, maar ook het trainingscomplex, de stadions, de teamhotels en de teambus beslaan', wordt hij geciteerd door BILD. Volgens het ministerie kan de veiligheid van de spelers en de overige betrokkenen gegarandeerd worden, zolang er geen publiek in de stadions wordt toegelaten.

Het laatste woord is nu aan bondskanselier Angela Merkel. Donderdag vindt er een overleg plaats met de afgevaardigden van de verschillende deelstaten, waarin ook de mogelijke Bundesliga-herstart ter sprake komt. Dan zal moeten blijken of Merkel meegaat in de aanbevelingen van het ministerie. De Duitse clubs spraken eerder al de intentie uit om in mei weer te gaan voetballen in lege stadions.