Van Gaal: 'Ik neem het de CEO meer kwalijk dan Mourinho, heb ik hem ook verteld'

Van Gaal: 'Ik neem het de CEO meer kwalijk dan Mourinho, heb ik hem ook verteld'

08-05-2020 12:43
18

Louis van Gaal werd twee dagen na het winnen van de FA Cup ontslagen door Manchester United. Hij neemt zijn opvolger José Mourinho niets kwalijk, maar voorzitter Ed Woodward wél.

Engelse media speculeerden al maanden over het ontslag van Van Gaal. Vlak na het winnen van de FA Cup kreeg de Nederlander zijn congé van de clubleiding. United bleek achter de schermen al een tijdje bezig met Mourinho.

Van Gaal neemt Mourinho niets kwalijk. "In de voetbalwereld gaat het nou eenmaal niet anders. Het kan ook moeilijk anders. Als je het aan de grote klok hangt, gaan de media daarmee aan de haal", zegt Van Gaal in de podcast een-tweetje met Yves.

"Ik neem het de CEO meer kwalijk dan Mourinho", doelt Van Gaal op Woodward. "Dat heb ik wel gezegd tegen Woodward. Hij is in mijn ogen de kwade genius geweest."

Van Gaal heeft geen behoefte aan een uitleg van Mourinho, met wie hij samenwerkte bij FC Barcelona. "Dat hoeft van mij ook niet. Manchester United is de mooiste, beste en meest uitdagende club van Engeland. Daarom koos ik ook voor Man United in plaats van voor Tottenham Hotspur. Daar wilde ik ook graag heen, maar toen kwam Manchester United. Tja, dat was de nummer één. Ik had bij Ajax, FC Barcelona en Bayern München gewerkt, dus dan ga je naar die club toe."