Tien spelers minder bij RKC: 'Selectie kwalitatief echt flink versterken'

Tien spelers minder bij RKC: 'Selectie kwalitatief echt flink versterken'

12-05-2020 10:59 Laatste update: 11:13
43

RKC Waalwijk gaat de selectie drastisch verkleinen. De Eredivisie-club wil met tien spelers minder het nieuwe seizoen ingaan.

Afgelopen seizoen werkte RKC met dertig spelers in de A-selectie. Nu zal de veertienkoppige beloftenselectie wegvallen en gaat de club met één samengevoegde selectie van zo'n 35 man het nieuwe seizoen in. "Voor het komende seizoen willen we alle posities dubbel bezet hebben. Daarnaast voegen we voor elke positie een talentvolle, jongere speler aan de selectie toe", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld in het Brabants Dagblad.

Wedden

Meer odds

De verkleining van de selectie staat volgens Van Mosselveld los van de coronacrisis. "Wij kiezen voor een efficiëntere manier van werken. Het is een keuze voor kwaliteit in plaats van kwantiteit", aldus de directeur. Van Mosselveld heeft nog tien tot twaalf open plekken in zijn selectie. "Ik ben blij dat we in deze situatie door het grote aantal aflopende contracten zo flexibel kunnen zijn", zegt Van Mosselveld. "We kunnen kijken wat de effecten van de coronacrisis voor onze begroting zijn. De kosten zijn beheersbaar. Het is bovendien een kans om de selectie op een paar plekken kwalitatief echt flink te versterken."