Feyenoord heeft beet na afzeggingen Kuyt en Groenendijk: 'De perfecte kandidaat'

Feyenoord heeft beet na afzeggingen Kuyt en Groenendijk: 'De perfecte kandidaat'

11-06-2020 13:56
55

De kogel is door de kerk: Rini Coolen gaat aan de slag als trainer van Feyenoord O21. Dat maakt de Rotterdamse club donderdag bekend. Coolen tekent voor twee seizoenen.

De komst van Coolen hing al even in de lucht. Hij zal in de nieuwe O21-competitie van de KNVB de Feyenoord-beloften gaan leiden. Aanvankelijk waren Dirk Kuyt en Fons Groenendijk in beeld, maar zij zagen de klus niet zitten.

Wedden

Meer odds

"Met Rini halen we een zeer gelouterde trainer in huis, die veel ervaring heeft met zowel de jeugd als de wat oudere spelers", reageert technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. "Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor het beloftenelftal in de Onder 21-competitie: hij moet de brug tussen Feyenoord Academy en Feyenoord 1 nog steviger gaan maken. In Onder 21 moeten onze toekomstige topvoetballers worden klaargestoomd voor het echte werk."

Coolen is blij met de kans bij Feyenoord. Hij gaat vanaf volgende maand aan de slag. "De nieuwe Onder 21-competitie, waarin we als doelstellingen zowel winnen als opleiden hebben, zie ik als een geweldige uitdaging."

Coolen heeft zijn strepen verdiend in de voetbalwereld. Als speler was hij actief voor onder meer Go Ahead Eagles. Heracles Almelo en AZ. Nadien was hij hoofdtrainer bij onder meer FC Twente, RBC Roosendaal, Adelaide United en Rosenborg BK. Met die laatste club won hij als interim in 2018 de dubbel in Noorwegen.