Marieke Derksen reageert op Veronica Inside-rel: 'Dat is toch niet normaal?'

Marieke Derksen reageert op Veronica Inside-rel: 'Dat is toch niet normaal?'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 11:32wo 01-07-2020 om 11:32

Marieke Derksen weigert zich te mengen in de Veronica Inside-oorlog tussen Wilfred Genee, René van der Gijp en vader Johan Derksen. Als uitgever van sportboeken als Gijp, Kieft en de net uitgekomen biografie van Wesley Sneijder ziet ze zich echter toch genoodzaakt om haar mening te geven.

Derksen (40) noemt het 'bi-zar' dat het al weken over Veronica Inside gaat. "Alsof er niets groters in de wereld aan de hand is. Jongens, waar hébben we het over? Het is een voetbalpraatprogramma!", zegt ze in De Telegraaf. Derksen weigert haar vader te verdedigen. "Weet je, Johan heeft ook heel veel uitgedeeld. Dus ik snap het ergens ook wel."

"Alleen, wat ik zo spijtig vind aan deze hele situatie: ik probeer het nuchtere midden te houden, maar dat blijkt er niet meer te zijn. Het is zo extreem, de twee kampen waarin je blijkbaar wordt verdeeld. En dat vind ik wel angstig. Dat is dan het enige waar ik me in deze discussie zorgen over maak. Dat is toch niet normaal, hoe we nu allemaal lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan? (...) Laat mij maar lekker in het midden, waar ik beide kampen begrijp."

Derksen noemt het 'niet het einde van de wereld' als Veronica Inside stopt. Haar vader krijgt de nationale discussie vast mee. Maar: "Hij zit niet op sociale media, dus het ergste gaat wel aan hem voorbij. De grote dingen pikt hij op, maar ik weet niet wat het met hem doet. We hebben een paar keer met elkaar gebeld, maar het is nou niet zo dat ik daar vaak over de vloer kom - het is nogal een eind (Grolloo, red.)."

De 'Zwarte Piet-opmerking' van Derksen over Akwasi was niet handig, zegt ze. "In de context, als je het hele programma hebt gezien - én het klinkt hard, én ik ben wit, I know - vond ik het niet zo heel raar. Maar kun je het in deze tijd zeggen? Nee. Het is niet handig als je weet hoe de emoties ervoor staan. Maar om daar nou zo lang over door te gaan... Volgens mij heeft Johan al duizend keer gezegd dat hij tegen racisme is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws