Cocu plots op Premier League-koers: 'Hechte groep door alle gebeurtenissen'

Cocu plots op Premier League-koers: 'Hechte groep door alle gebeurtenissen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 09:20vr 03-07-2020 om 09:20

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 09:23vr 03-07-2020 om 09:23

Phillip Cocu begon afgelopen zomer aan zijn klus bij Championship-club Derby County en ging een seizoen van uitersten tegemoet. Rond de jaarwisseling stonden The Rams nog zeventiende, inmiddels mag men serieus gaan dromen van promotie naar de Premier League.

Midweeks werd er met 0-1 gewonnen van concurrent Preston North End, dankzij een rake vrije trap van vedette Wayne Rooney. De nummer zeven van het Championship heeft nu vijf zeges op rij geboekt en staat op slechts één punt van de play-offplekken. Cocu kreeg afgelopen zomer de tijd om aan een nieuw team te bouwen en eigen jeugd in te passen, maar lijkt dus sneller dan gepland succes te gaan boeken. "Spelers begrijpen steeds beter hoe we willen spelen", aldus Cocu tegenover het Algemeen Dagblad. De trainer laat zich echter niet van de wijs laat brengen door de zegereeks. "Natuurlijk zijn de play-offs altijd de ambitie, maar ik heb niet voor niets voor vier jaar getekend."

Tijdens zijn debuutseizoen in Engeland moest de oud-trainer van PSV en Fenerbahçe om zien te gaan met enkele ingrijpende incidenten. Aanvoerder Richard Keogh kroop met drank op achter het stuur en liep een zware blessure op, recentelijk werd verdediger Andre Wisdom neergestoken in Liverpool. "Een seizoen als dit, met zijn bizarre voorvallen en hoe je daarmee omgaat, dat leer je alleen in de praktijk", vertelt Cocu, die echter te spreken is over de reactie van zijn spelers. "Door alle gebeurtenissen is de groep heel hecht geworden."

Wisdom moest na het schokkende incident verstek laten gaan tegen Preston North End, maar wilde zijn teamgenoten wel een hart onder de riem steken. "Iedereen klapte en je zag de ontlading in het team", blikt Cocu terug. "Deze jongen staat midden in de groep, is fantastisch met de jonge talenten. De wedstrijd hebben ze echt voor hem gewonnen. Iedereen kon iets extra's brengen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws