'Ajax heeft veel vertrouwen in Schuurs, moet dé man op rechts centraal worden'

'Ajax heeft veel vertrouwen in Schuurs, moet dé man op rechts centraal worden'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 22:43vr 03-07-2020 om 22:43

De belangstelling voor Joël Veltman is minder concreet dan eerder is gemeld, zegt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. De verdediger zou al met één been buiten Amsterdam staan. Zover is het nog niet, zegt Verweij.

Voetbal International meldde dat Olympique Marseille interesse heeft, net als een Italiaanse topclub. "Dat is niet zo concreet als wordt gezegd. Er is wat belangstelling. Olympique Marseille heeft geïnformeerd en er zijn Engelse clubs, die er vorig jaar ook waren", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Over een week of twee à drie moet daar meer duidelijkheid over zijn. Veltman heeft een toezegging dat hij voor een bepaald bedrag weg mag. Vorig jaar wilde hij weg, kon hij weg, maar mocht hij niet van Overmars. Als de kans nu komt, laten ze hem gaan", zegt Verweij.

Perr Schuurs lijkt een belangrijke rol te krijgen bij Ajax. De centrale verdediger zat al dicht tegen een basisplaats aan. "In Schuurs hebben ze heel veel vertrouwen. Dat moet dé man op rechts centraal worden. Álvarez was de beoogde opvolger van Matthijs de Ligt, maar hij heeft geen kans gekregen. Zijn vriendin en dochtertje mochten het land niet in. Ajax liet hem links liggen. Ze hebben maandenlang niet gesproken met die jongen. Hij kwam steeds dieper in de put. Dat is ook onderkend bij Ajax. Komend seizoen krijgt hij een nieuwe kans. Voor Marin wordt het wat lastiger."

Lisandro Magallán lijkt geen nieuwe kans te krijgen bij Ajax. Verweij: "Hij heeft het in Spanje (bij Alaves, red.) ook niet heel goed gedaan. Hij zal via de achterdeur voor een heel laag bedrag vertrekken, misschien krijgt de club geld toe."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws