Uitgebreide lofzang van Van Basten: 'Met zijn verstand een belangrijke factor'

Uitgebreide lofzang van Van Basten: 'Met zijn verstand een belangrijke factor'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 20:45zo 12-07-2020 om 20:45

Marco van Basten is bijzonder te spreken over de rol van Marten de Roon bij Atalanta Bergamo. De twee werkten samen bij SC Heerenveen en trainer Van Basten zag toen al dat de middenvelder speciale kwaliteiten had.

Van Basten, nu analist bij Ziggo Sport, steekt tijdens Rondo de loftrompet over De Roon. "Hij was iemand die het voetballen las", vertelt hij terwijl zijn oude pupil via een videoverbinding meeluistert. "Een verstandige jongen die snapte wanneer een team behoefte had aan rust en wanneer je moest drukken en naar voren gaan. Een verlengstuk van de trainers. Met zijn verstand en vaste techniek kan hij een belangrijke factor zijn in een team."

De Roon hoort het glimlachend aan en reageert trots als hem door presentator Jack van Gelder gevraagd wordt naar zijn reactie. "Als iemand zoals Marco dat over je zegt, dan moet je glimlachen van al die eer. Misschien weten de jongens van deze leeftijd in Nederland minder goed hoe groot hij is, maar als je hier in Italië bent en mensen weten dat ik met hem gewerkt heb.. Dan gaan ze op de knieën voor je."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws