Sevilla heeft Champions League-ticket binnen na nederlaag van Villarreal

Sevilla heeft Champions League-ticket binnen na nederlaag van Villarreal

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 21:27ma 13-07-2020 om 21:27

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 21:32ma 13-07-2020 om 21:32

De spanning in de strijd om de Europa League-tickets in de Primera División blijft. Real Sociedad wist met 1-2 te winnen op bezoek bij concurrent Villarreal, waardoor de ploeg weer helemaal meedoet. Getafe, dat gelijkspeelde tegen Deportivo Alavés, blijft Sociedad nog wel op doelsaldo voor (+9 voor Getafe, +8 voor Sociedad) en staat op plek zes. 

Villarreal - Real Sociedad 1-2
In de strijd tussen de directe concurrenten heeft Sociedad drie heel belangrijke punten gepakt in de strijd om Europa League-voetbal. Op bezoek in het Estadio de la Cerámica besliste de uitploeg het duel door twee perfect uitgevoerde hoekschoppen. In de eerste helft golfde het spel nog op en neer, beide ploegen namen niet al te veel risico's. De wedstrijd kwam pas los in de tweede helft, toen Willian José de 0-1 op het scorebord kopte.

Niet veel later was het weer raak uit een hoekschop voor Sociedad: ditmaal was het Diego Llorente die knap raak kopte. Villarreal ging voorzichtig op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die uiteindelijk ook: Santi Cazorla schoot de 1-2 tegen de touwen. Een écht slotoffensief van de thuisploeg kwam er echter niet meer, het bleef bij 1-2 voor Sociedad. Hierdoor is Sevilla zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen.

Deportivo Alavés - Getafe 0-0
Er viel maar weinig te beleven bij de wedstrijd tussen Alavés en Getafe. De ploeg van trainer Bordalas staat op een zesde plek in La Liga en gaat, mocht het zesde blijven, kwalificatie voor de Europa League spelen volgend seizoen. Door de overwinning van Sociedad staat de druk er echter vol op: beide ploegen hebben 54 punten, maar Getafe heeft een beter doelsaldo. 

Vlak voor tijd dacht Getafe alsnog goede zaken te doen toen Jaime Mata de 0-1 maakte, maar zijn treffer werd door de VAR afgekeurd. 

Zelfs nummer negen Valencia kan theoretisch nog de Europa League in volgend seizoen, de strijd om de Europese tickets is dus zeker nog niet gespeeld in La Liga. 

Strijd om de Europa League-plekken:

5. Villarreal 36-57 (+11) (directe plaatsing Europa League)
6. Getafe 36-54 (+9) (kwalificatie Europa League)
7. Real Sociedad 36-54 (+8)
8. Athletic Bilbao 36-51 (+9)
9. Valencia 36-50 (-7)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws