Inter is lachende derde na thuiszege op Torino en stijgt van plek vier naar twee

13-07-2020 23:35
26

Inter heeft de voorzichtige hoop op de Scudetto levend gehouden. De Nerazzurri kwamen terug van een 0-1 achterstand tegen Torino en maakten in de tweede helft via Ashley Young, Diego Godín en Lautaro Martínez het verschil: 3-1.

De ploeg van trainer Antonio Conte, die Stefan de Vrij negentig minuten liet meespelen, ploeterde in de eerste helft en kreeg ook nog eens op vreselijke wijze een tegengoal. Keeper Samir Handanovic, normaal gesproken een betrouwbare sluitpost, liet een hoekschop vanaf rechts zomaar uit zijn handen vallen en daarvan wist Torino-spits Andrea Belotti handig te profiteren: 0-1.

In het restant van de eerste helft was Inter geen moment in staat om een gelijkmaker te produceren, maar na de rust was alles anders. De Nerazzurri speelden als herboren en bogen de achterstand binnen no-time om in een comfortabele voorsprong. Ashley Young, Diego Godín en Lautaro Martínez velden het vonnis over Torino en hielden Inter daarmee in de race om het kampioenschap.

De blauw-zwarte club van Milaan staat nu immers tweede, op acht punten van koploper Juventus. Lazio heeft evenveel punten, maar wordt op onderling resultaat naar de derde plaats verwezen. Atalanta staat met een puntje minder op de vierde plaats. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen in de Serie A.