Ünal maakt transfer in Spanje: Getafe betaalt miljoenen voor ex-Twente-spits

Ünal maakt transfer in Spanje: Getafe betaalt miljoenen voor ex-Twente-spits

12-08-2020 20:54
40

Enes Ünal maakt de transfer van Villarreal naar Getafe. De voormalig aanvaller van NAC Breda en FC Twente had nog een contract voor twee jaar bij El Submarino Amarillo, maar daar kwam hij niet in de plannen voor.

Ünal speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Real Vallodid, waarvoor hij in 71 officiële duels veertien keer scoorde. Het was genoeg om zich in de kijker te spelen bij Getafe, dat volgens Marca vijf miljoen euro betaalt voor zijn eerste zomerse aanwinst. In 2017 maakte de 23-jarige Turk nog voor veertien miljoen de overstap van Manchester City naar Villarreal.

De Premier League-grootmacht stalde Ünal onder meer bij KRC Genk, NAC en FC Twente. Voor NAC scoorde de Turks international in een halfjaar tijd negen keer in veertien optredens in de Eerste Divisie. In de Eredivisie deed hij namens de Tukkers van zich spreken met negentien goals in 33 wedstrijden.

Getafe kan de doelpunten van Ünal goed gebruiken. De ploeg van coach José Bordalás scoorde slechts 43 keer in 38 duels in de Primera División en greep mede daardoor op de valreep naast Europees voetbal. Bovendien is de toekomst van routiniers Ángel Rodríguez (33) en Jorge Molina (38) onzeker, meldt Marca.