FC Twente wil na één seizoen af van 'dure speler': 'Gaan hem niet dwars zitten'

FC Twente wil na één seizoen af van 'dure speler': 'Gaan hem niet dwars zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 08:05vr 14-08-2020 om 08:05

FC Twente wil af van Giorgi Aburjania. De Georgische middenvelder werd vorig jaar voor twee seizoenen gehuurd van Sevilla, maar heeft geen toekomst in Enschede. Dat meldt TC/Tubantia. Twente wil zich nog versterken met twee middenvelders, waaronder Karim El Ahmadi.

Aburjania drukt met zijn salaris zwaar op de begroting, terwijl hij in principe niet in aanmerking komt voor een plek in het elftal van trainer Ron Jans. "Giorgi is van buiten de EU en dat betekent dat hij voor ons een dure speler is", verklaart technisch directeur Jan Streuer. "Dat soort salarissen kunnen we ons nu niet meer permitteren."

Streuer heeft Aburjania te kennen gegeven dat hij deze zomer mag uitkijken naar een nieuwe club. "Maar we gaan hem niet naar de uitgang duwen of op een andere manier dwars zitten. Dat zou niet netjes zijn. Hij heeft een contract en daar moeten wij ons aan houden." Volgens de technisch directeur is er belangstelling voor Aburjania.

Het geld dat vrijkomt als Aburjania vertrekt, wil Twente steken in twee middenvelders. El Ahmadi staat bovenaan het verlanglijstje, maar hij wil eerst het seizoen afmaken met zijn club Al-Ittihad. Twente hoopt 'op vrij korte termijn antwoord te krijgen', schrijft TC/Tubantia. Daarnaast zoekt de Enschedese club nog een nummer 10.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws