ADO bevestigt verrassend Immers-vertrek: Natuurlijk voelt het raar

ADO bevestigt verrassend Immers-vertrek: "Natuurlijk voelt het raar"

27-08-2020 10:17 Laatste update: 10:26
125

ADO Den Haag en Lex Immers hebben donderdagochtend bevestigd dat het contract per direct ontbonden wordt. De club bedankt het 34-jarige icoon voor bewezen diensten.

"Lex Immers is een icoon van de club en zal dat ook altijd blijven", zegt algemeen directeur Mohammed Hamdi. "Hoewel we ondanks een doorlopend contract samen besloten hebben om afscheid van elkaar te nemen, gaan we op een gezonde en goede manier uit elkaar. We zijn Lex zeer dankbaar voor alles wat hij voor de club gedaan en betekend heeft. We wensen hem het beste voor de toekomst."

Immers zelf is blij dat hij met de club tot overeenstemming is gekomen over een ontbinding van het tot medio 2022 doorlopende contract. Volgens De Telegraaf had hij het gevoel dat hij niet meer gewenst was in Den Haag. "Natuurlijk voelt het raar om de club te verlaten na in totaal acht seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld", zegt de routinier. "Maar het gevoel dat bij mij overheerst is dat ADO Den Haag enorm veel betekend heeft in mijn leven. Ik heb een geweldige periode gehad bij deze mooie club en heb het prachtige shirt altijd met trots gedragen."

"Hoewel ik me ga richten op iets nieuws, zal ik alle mooie herinneringen bij ADO Den Haag voor altijd blijven koesteren en zal mijn liefde voor de club nooit verdwijnen", vervolgt Immers. "Ik ben tevreden over de wijze waarop het met de clubleiding is afgehandeld en wil de fans enorm bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Ik hoop voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt dat er een beter jaar aan komt dan vorig seizoen." Eerder vertrok ook het andere clubicoon, Tommie Beugelsdijk, al bij ADO Den Haag. De nieuwe trainer Aleksandar Rankovic lijkt met een schone lei aan zijn nieuwe klus in Den Haag te willen beginnen.

Immers begin zijn profloopbaan in 2007 in Den Haag en speelde verder ook voor Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge. In 2017 keerde hij terug naar ADO. Immers had met de club ook de afspraak gemaakt om vanaf 2022 een driejarig contract als jeugdtrainer aan te gaan.