NOS: Van de Beek kiest voor Manchester United, toptransfer snel afgerond

NOS: Van de Beek kiest voor Manchester United, toptransfer snel afgerond

30-08-2020 19:05 Laatste update: 19:15
266

Donny van de Beek is eruit, meldt de NOS. De keuze van de 23-jarige middenvelder van Ajax is 'vooralsnog' op Manchester United gevallen.

Van de Beek moet nog een persoonlijk akkoord bereiken met Manchester United, meldt de omroep. Ook is de Engelse grootmacht er nog niet uit met Ajax. De verwachting is echter dat de transfer snel wordt afgerond. De onderhandelingen over Van de Beek, die 55 miljoen euro moet kosten, gaan zondagavond verder.

Dit weekend kwam de transfer van Van de Beek in een stroomversnelling. Hij haakte zaterdag op het laatste moment af voor de oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. De reden: 'transferontwikkelingen', aldus trainer Erik ten Hag. Manchester United werd meteen genoemd als één van de belangrijkste kandidaten.

Sinds het succesvolle seizoen 2018/2019 werden meerdere Europese topclubs aan Van de Beek gelinkt. Met Real Madrid bereikte hij zelfs een principe-akkoord, maar vanuit de Spaanse hoofdstad bleef het stil na de corona-uitbraak. Ook het FC Barcelona van Ronald Koeman zou in de race zijn, evenals Tottenham Hotspur.

Van de Beek meldt zich maandag gewoon bij het Nederlands elftal, dat zich gaat voorbereiden op de Nations League-wedstrijden tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Hij ligt nog twee jaar vast in Amsterdam.