Lyon beëindigt transfergeruchten: Memphis kan Barça-transfer voorlopig vergeten

Lyon beëindigt transfergeruchten: Memphis kan Barça-transfer voorlopig vergeten

03-10-2020 15:45 Laatste update: 15:55
64

Memphis Depay kan een streep zetten door een droomtransfer naar FC Barcelona. Zijn huidige werkgever Olympique Lyon heeft tegenover RMC Sport bevestigd dat de Oranje-international niet meer gaat vertrekken tijdens deze transferperiode.

Memphis was al akkoord met de Catalanen, maar de Spaanse bond lag dwars: pas als Barça inkomsten zou vergaren met de verkoop van spelers, kreeg het groen licht om Memphis binnen te halen. De club van Ronald Koeman wilde in de laatste dagen van de transfermarkt alsnog toeslaan, maar Lyon gaat niet meewerken. De Fransen houden Memphis én de door Arsenal begeerde Houssem Aouar (rechts op de foto) aan hun contracten, laat men weten aan RMC Sport.

Lyon had geïnteresseerde clubs tot zaterdagmiddag de tijd gegeven om zaken te doen. Uitgaande transfers van Memphis en Aouar kwamen echter niet van de grond. Het tweetal mag zich nu concentreren op de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille van zondagavond. De transfermarkt sluit één dag later, maar L'OL laat de twee steunpilaren niet meer gaan.

Hoogstwaarschijnlijk vertrekt Memphis aan het einde van het seizoen alsnog. Zijn contract loopt per 1 juli 2021 af.