'Details van afgeketste Memphis-deal: Lyon en Barça verlaagden bedrag maandag'

'Details van afgeketste Memphis-deal: Lyon en Barça verlaagden bedrag maandag'

06-10-2020 07:05 Laatste update: 07:08
62

Memphis Depay heeft tot maandagavond in spanning gezeten over een mogelijke transfer naar FC Barcelona. Volgens De Telegraaf lag er al een persoonlijk akkoord en waren ook de clubs rond.

Memphis en FC Barcelona hadden een persoonlijke overeenkomst liggen voor een contract tot de zomer van 2024. Ook lag er in september al een akkoord met Olympique Lyon voor een transfersom van 25 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen. Dat bedrag ging volgens de krant maandag nog naar beneden: naar twintig miljoen euro plus vijf miljoen euro aan variabelen.

Uiteindelijk gaf de Spaanse voetbalbond door de financiële situatie bij FC Barcelona en de steunaanvraag van de Catalaanse club in de coronacrisis geen groen licht voor de transfer. Tot maandagavond had trainer Ronald Koeman hoop op de komst van Memphis naar Barcelona, maar de club slaagde er uiteindelijk niet in om Ousmane Dembélé aan Manchester United te verkopen. Memphis had zelf de hoop maandagmiddag al verloren. Bij Oranje vertelde hij zijn ploeggenoten dat hij niet meer rekende op een transfer. Na dit seizoen is hij transfervrij.