Van Hanegem fileert Ajax: 'Nu hopen ze daar natuurlijk dat hij door de mand valt'

Van Hanegem fileert Ajax: 'Nu hopen ze daar natuurlijk dat hij door de mand valt'

08-02-2021 06:46
178

Willem van Hanegem laat geen spaan heel van Ajax. De Amsterdamse club heeft een rampweek achter de rug, waarin naast de dopingschorsing van Andre Onana de inschrijffout met Sébastien Haller en de breuk met Brian Brobbey het nieuws domineerden.

'Dat Ajax erin is geslaagd om recordaankoop Haller niet op de spelerslijst voor de Europa League te krijgen, vind ik echt onvoorstelbaar', opent Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

'Ik hoor en lees altijd maar dat die clubs tegenwoordig over een uitgekiende organisatie beschikken. Als een speler op reis moet, halen en brengen ze hem en ze regelen z'n paspoort. Als een trainer voor een camera moet praten, staat er zo'n kwibus in clubkostuum op een halve meter om hem weer terug naar de kleedkamer te begeleiden. Voor elk wissewasje hebben ze iemand in huis. In een mooi pak en met een gewichtig loopje. Zeker bij een club als Ajax wemelt het van die hulpjes. Dat maakt dit bijna beschamend.'

Om over Brobbey nog maar te zwijgen, vervolgt Van Hanegem. De negentienjarige spits wil niet bijtekenen en vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij. 'Daar is die jongen toch vrij in?', aldus De Kromme. 'Alsof de top bereiken alleen via Ajax kan.'

'De geijkte reactie is dan dat mensen gaan roepen dat hij toch niet goed genoeg is. Maar dat is eerder hun hoop. Zoals ze bij Feyenoord Idrissi niet goed genoeg vonden toen hij uit de jeugd kwam. Nu hopen ze daar natuurlijk dat hij bij Ajax door de mand zal vallen. Zo werkt het in de voetballerij', besluit Van Hanegem.