Overmars: 'We hebben er een analyse op losgelaten en voegen extra controle toe'

Overmars: 'We hebben er een analyse op losgelaten en voegen extra controle toe'

10-02-2021 19:40
27

Marc Overmars benadrukt dat Ajax de fout rond de Europese inschrijving van Sébastien Haller grondig heeft geanalyseerd. De directeur voetbalzaken verwacht niet meteen dat er koppen gaan rollen in de Johan Cruijff Arena.

"Het is gebeurd. We hebben er een analyse op losgelaten: hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe gaat dit nooit meer gebeuren in de toekomst", vertelt Overmars voor de camera van ESPN. "Daar hebben we het intern goed over gehad."

Ajax heeft al maatregelen genomen. "We gaan een extra controle toevoegen en hopen dat het niet meer gebeurt. Maar zolang je met mensen werkt, zullen er fouten gemaakt worden. Het mag niet. Dat weten wij ook. Maar aan de lopende band gaat ook wel eens wat fout. Wij moeten zorgen dat die controlepunten voldoende zijn."

"Ik was niet één van die controlepunten", reageert Overmars desgevraagd, maar mogelijk wordt hij dat wel. "Dat denk ik wel", zegt hij met een knipoog. "In die negen jaar dat ik hier zit is het nog nooit gebeurd. Wij hebben Haller ook excuses aangeboden. Dat is wel het minste wat we konden doen."

Overmars wil de boel eerst even laten bezinken, maar verwacht niet dat er ontslagen volgen. "Is het echt een blunder en is het de tweede of derde keer dat het gebeurt? Dat is niet het geval. De mensen hier leveren gewoon goed werk. En uiteindelijk ben ik verantwoordelijk."