Makaay is complimenteus: 'Hij wordt completer, dat heeft Koeman goed gezien'

Makaay is complimenteus: 'Hij wordt completer, dat heeft Koeman goed gezien'

12-02-2021 20:14
58

Roy Makaay is onder de indruk van de ontwikkeling van Frenkie de Jong bij Barcelona. De gewezen topspits, die zelf ook in de Spaanse competitie speelde en daar zijn doelpunten maakte voor Deportivo La Coruña en Tenerife, vindt dat de middenvelder een complete voetballer is.

Sinds Ronald Koeman, de trainer van de Catalanen, De Jong in een offensievere rol gebruikt gaat het hem voor de wind. "Dat Frenkie kan voetballen wisten we al", zegt Makaay tegen De Telegraaf. "Maar nu hij ook gaat scoren, wordt hij completer. En daardoor wordt Barça minder afhankelijk van Lionel Messi. Dat maakt de ploeg lastig om tegen te spelen."

Dat is volgens de ex-spits uit Wijchen op het conto van Koeman te schrijven. "Laat De Jong maar lekker op deze plek staan. Hij straalt ook écht plezier uit, dat is mooi om te zien. Net als zijn connectie met Messi en de interactie binnen de ploeg. Dat is een groot compliment voor Ronald Koeman. Hij vindt dat hij de doelpunten meer moet zoeken, zeker als Messi de bal heeft. Die legt ze toch wel panklaar neer en dat heeft Koeman goed gezien."

Makaay voorspelt dat Barcelona dit seizoen een ploeg zal worden die heel moeilijk te kloppen is. "De opstelling is nu beter in balans. De puzzelstukjes vallen langzaam in elkaar en zeker op het middenveld, met de oude controleur Busquets en de jonge Pedri en Frenkie daarvoor. Hem werd vaak een gebrek aan goals verweten, maar nu gaat hij meer scoren."