Vitesse neemt maand na Giakoumakis-explosie revanche: opnieuw 4-1

Vitesse neemt maand na Giakoumakis-explosie revanche: opnieuw 4-1

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 21:47za 27-02-2021 om 21:47

Laatste update: zaterdag 27 februari 2021 om 21:52za 27-02-2021 om 21:52

Vitesse kan zondag in de leunstoel kijken naar AZ-Feyenoord. De Arnhemmers wisten tegen VVV-Venlo eindelijk weer eens te winnen en hebben zich op plek vier genesteld, tussen AZ en Feyenoord in: Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis voegde weer een doelpunt toe aan zijn totaal, maar kon verder weinig betekenen voor de gasten uit Noord-Limburg.

Diezelfde Giakoumakis had eind januari een matige serie van Vitesse ingeleid: de Arnhemmers leken toen nog serieus mee te kunnen doen om de titel, maar verloren – dankzij een vierklapper van de Griek – met 4-1 in De Koel en wisten vervolgens vijf competitieduels op rij niet te winnen. De Eredivisie-topscorer sloeg in Arnhem al snel opnieuw toe. Loïs Openda had na drie minuten via de lat de 1-0 aangetekend, maar niet lang daarna werd het 1-1 via de Griek: Riechedly Bazoer veroorzaakte een penalty en Giakoumakis maakte vanaf de stip zijn 23ste van het seizoen.

Vitesse had moeite om zijn ritme te hervinden en Giakoumakis kreeg op slag van rust nog een grote kans. In de tweede helft viel het dubbeltje alsnog de kant van de Arnhemmers op. Bazoer maakte zijn fout uit de eerste helft goed en tekende voor de knappe 2-1: de vrije verdediger stoomde op, combineerde met Oussama Tannane, kreeg de bal met een gelukje mee, drong de zestien meter binnen en liet Thorsten Kirschbaum kansloos.

VVV kon er alleen een uitval van Giakoumakis tegenoverstellen: de Griek stuitte echter op Remko Pasveer én werd teruggefloten wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing: Sondre Tronstad probeerde het van afstand en maakte met een van richting veranderd schot de 3-1. Vitesse had er nog zin in tijdens de slotfase: Armando Broja maakte er na een prima één-twee met Matus Bero 4-1 van. Tannane had bovendien de vijfde op zijn schoen, maar trof de lat. Het bleef daardoor bij de stand die exact één maand geleden op het scorebord stond in Venlo: 4-1 dus, ditmaal in het voordeel van Vitesse.

Vitesse blijft hierdoor in de race om Europees voetbal: de Arnhemmers staan op de vierde plek, met nog tien wedstrijden te gaan. Bovendien hebben ze met de KNVB Beker een extra ijzer in het vuur: dinsdag komt VVV opnieuw naar Arnhem, waar gestreden zal worden om een plek in de finale.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws