De Boer schaart zich achter statement KNVB: 'Zal iedereen het over eens zijn'

De Boer schaart zich achter statement KNVB: 'Zal iedereen het over eens zijn'

23-03-2021 13:11 Laatste update: 13:37
70

Bondscoach Frank de Boer vindt het boycotten van het WK 2022 in Qatar geen goed idee. De oefenmeester van Oranje denkt dat deelname juist kan zorgen voor meer aandacht over de problematiek in Qatar.

De Boer heeft begrip voor de vele vragen over een mogelijke boycot van het WK in Qatar. "Terecht dat die vragen gesteld zijn en worden. We weten allemaal wat daar gebeurt is en wat daar nog steeds gaande is. Iedereen weet dat dat niet goed is, daar zal iedereen het over een zijn", vertelt hij op de persconferentie voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Wedden

Meer odds

De Boer schaart zich achter het statement van de KNVB. "Mochten we ons kwalificeren voor het WK, want dat moet eerst natuurlijk ook nog maar even, willen we de berichten van Amnesty International en Human Rights zoveel mogelijk onder de aandacht brengen. Laten we samen, niet alleen met de KNVB, maar ook met andere landen dit onder de aandacht brengen." Dat kan volgens De Boer op verschillende manieren. "Door erover te praten of met statements te komen om zo hopelijk verandering in de situatie aan te brengen."