Makkelie moet Fins feestje afblazen, Mario Fernandes naar ziekenhuis, Rusland wint

Makkelie moet Fins feestje afblazen, Mario Fernandes naar ziekenhuis, Rusland wint

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 16:58wo 16-06-2021 om 16:58

Rusland raakte Mario Fernandes kwijt met een ogenschijnlijk zware blessure, maar is weer volop in de race om de achtste finales van het EK, na zijn teleurstellend verlopen ouverture tegen België. In Sint-Petersburg werd er met 1-0 gewonnen van EK-debutant Finland, dat bij een zege al zeker was geweest van de knock-outfase.

Die kant leek het inderdaad op te gaan na drie minuten. Joel Pohjanpalo – matchwinner in het veelbesproken openingsduel met Denemarken – kopte na een puike voorzet van Jukka Raitala al vroeg raak. De VAR constateerde echter buitenspel en arbiter Danny Makkelie moest een streep zetten door het Finse feestje: geen 0-1.

In de loop van de eerste helft nam Rusland het initiatief weer over. Artem Dzyuba werd ook teruggefloten wegens buitenspel, maar zijn schot tegen de paal was een eerste waarschuwing voor de Finnen. De gastheren werden opgeschrikt door het uitvallen van Mario Fernandes – de geboren Braziliaan landde ongelukkig op zijn rug en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden – maar Rusland kwam in de blessuretijd van de eerste helft alsnog op voorsprong: Aleksey Miranchuk kapte zichzelf knap vrij in de zestien meter en werkte de bal subtiel in de verre bovenhoek.

Finland had na rust ook niet veel te vertellen, maar kon slechts één uitval noteren en werd in leven gehouden door Rusland. Rifat Zhemaletdinov had de 2-0 op zijn schoen, maar miste. Doelman Lukás Hrádecky redde even later bij een kans voor Daler Kuzyayev.

Makkelie telde nog vijf minuten extra tijd bij, maar hierin konden de Finnen ook niet veel afdwingen. Rusland meldt zich na de gewonnen burenruzie voorlopig in de kopgroep van Poule B: het komt op drie punten, naast Finland en België. De Rode Duivels spelen donderdag echter nog tegen het aangeslagen Denemarken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws