'Danjuma-transfer levert PSV meevaller op: Eindhovenaren ontvangen zeven ton'

'Danjuma-transfer levert PSV meevaller op: Eindhovenaren ontvangen zeven ton'

18-08-2021 21:36 Laatste update: 21:44
29

De transfer van Arnaut Danjuma naar Villarreal levert PSV een aardige meevaller op. De aanvaller, die voor een bedrag van zo'n 20 miljoen euro naar Spanje verhuist, genoot zijn jeugdopleiding bij PSV. Hierdoor hebben de Eindhovenaren recht op drie procent van de transfersom van Danjuma.

Dit heeft te maken met internationale regels voor opleidingsvergoedingen, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV kan zodoende een bedrag van ongeveer 700.000 euro tegemoet zien. De aanvaller speelde acht jaar in de jeugdopleiding van PSV. In 2016 verhuisde hij naar NEC, dat hierdoor recht heeft op één procent van de transfersom.

Danjuma zet na de medische keuring bij Villarreal zijn handtekening onder een vijfjarig contract, tot de zomer van 2026. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller zich in de kijker met zeventien goals en zeven assists in het Championship. Een smetje op zijn mooie seizoen was het mislopen van promotie naar de Premier League. Met Bournemouth verloor Danjuma in de play-offs om een Premier League-ticket van Brentford FC.