Sergi Roberto en Memphis bezorgen Barcelona de tweede zege van het seizoen

29-08-2021 18:55 Laatste update: 18:56
16

FC Barcelona heeft de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. Mede dankzij een goal van Memphis Depay won de ploeg van Ronald Koeman thuis met 2-1 van Getafe.

Barcelona had wat goed te maken na de remise van vorige week tegen Athletic Bilbao en begon tegen Getafe bijzonder goed. Sergi Roberto scoorde al na twee minuten, waardoor Getafe al vlug in de achtervolging moest. Dat moest Barcelona na achttien minuten ook toen Sandro Ramírez na een combinatie met Enes Ünal (ex-FC Twente) gelijkmaakte.

Barcelona had Memphis nodig om weer op voorsprong te komen. De aanvalsleider van Koeman en het Nederlands elftal werd bediend door Frenkie de Jong, kapte naar zijn rechtervoet om vervolgens in de korte hoek raak te schieten.

Barcelona was voor eigen publiek geen moment veilig tegen Getafe, dat in de tweede helft zelfs een paar keer dicht bij 2-2 was. Memphis liet in de slotfase nog na om 3-1 te maken, maar vanaf de bank zag hij zijn ploeg de zege over de streep trekken.

En dus reizen Memphis en De Jong met een goed gevoel af richting het Nederlands elftal, dat maandag bij elkaar komt voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.