Ajax-beul Pieters nog altijd op roze wolk: 'Kregen de hele bon gratis, haha'

30-12-2023 16:40 Laatste update: 16:58
24
Author profile picture

Emile van de Sande

Ajax-beul Tim Pieters leeft nog altijd op een roze wolk. De aanvaller van USV Hercules vertelt in #DoneDeal de podcast over de nasleep van zijn twee goals tegen en de sensationale bekerzege op Ajax. 

Anderhalve week na de heroïsche overwinning op Ajax is de rust in het leven van Pieters enigszins wedergekeerd, maar helemaal terug bij het oude is alles nog niet. "Ik ging donderdag met twee vrienden uiteten in Utrecht. Toen ik het restaurant binnenkwam zag ik wat mensen opkijken en ben ik met een jochie op de foto gegaan. Uiteindelijk kregen we de hele bon gratis, als blijk van waardering voor onze prestatie. Het is nog wel vrij ziek allemaal", grinnikt Pieters in #DoneDeal.

"Deze week heb ik de wedstrijd voor het eerst integraal teruggekeken", vervolgt Pieters. "Dat was wel bijzonder, want sommige delen van de wedstrijd wist ik eigenlijk helemaal niet meer. Ook bij mijn tweede goal: alles tussen die aanname en het moment dat de bal erin vloog kon ik me niet meer herinneren. Dat zal vast door de adrenaline komen."

Verder viel de aanvaller van Hercules nog één ding op. "Het was voor mij wel de bevestiging van het gevoel dat ik had: we zijn niet echt in de problemen gekomen. We hielden Ajax echt goed van onze goal. Tuurlijk, als Forbs in de beginfase die bal erin schiet of we de verlenging in hadden gemoeten was het waarschijnlijk anders gelopen... Maar ze moesten het grotendeels van afstandsschoten hebben en dan bespeur je toch wel een beetje paniek, of zo."

Ondertussen gaat het leven voor Pieters gewoon door: hij is als rechtenstudent deze kerstvakantie druk met zijn studie. "Het besef begint steeds meer te komen, maar af en toe denk ik nog steeds wel: poh, het is wel écht ziek wat we gedaan hebben." Waar de achtste finale van de beker - thuis tegen Cambuur - gespeeld wordt, is nog niet bekend. Pieters heeft wel een voorkeur. "In de Galgenwaard zit ik er nu lekker in, hè...laten we daar dan maar mee doorgaan."

Bekijk hieronder de hele aflevering van #DoneDeal met daarin het gesprek met Tim Pieters: