De Beste XI van Emanuelson: "Door hem verbeterde de sfeer bij Ajax"

12-06-2020 09:05 Laatste update: 13:22
11

Als oud-speler van Ajax, AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday stelt FC Utrecht-speler Urby Emanuelson speciaal voor VoetbalPrimeur zijn Beste XI samen. Hij komt met een aantal schitterende anekdotes uit zijn roemrijke carrière. Het is dan ook geen verrassing dat de 17-voudig Oranje-international een imposant elftal met spelers uit zijn Ajax- en Milan-tijd neerzet.

Check in de video het volledige interview met Urby Emanuelson! 

Rechter centrale verdediger: Jaap Stam (Ajax)
"Toen wij hoorden dat zo'n grote speler naar Ajax zou komen, merkte je dat de sfeer in de groep verbeterde. De manier waarop hij met ons omging, hadden we niet verwacht. Hij heeft ons ontzettend veel dingen bijgeleerd. Hij was als een broer die ons hielp in moeilijke fases."

Rechtshalf: Andrea Pirlo (AC Milan)
"Ik kies voor hem omdat ik stiekem, ondanks dat ik met hem heb samengespeeld, toch een beetje fan van hem ben: de type speler, de kwaliteiten die hij heeft… Of hij wist dat ik fan van hem ben? Nee, dat heb ik hem nooit gezegd!"

Centrale middenvelder: Wesley Sneijder (Ajax)
"Dat kan maar één persoon zijn. Hij heeft zoveel indruk op mij gemaakt. Toen ik mijn transfer maakte naar Milan, belde hij me met de boodschap dat ik die dag nog bij hem moest komen eten. Anders 'had ik een probleem'. Dat typeert het soort mens dat hij is."

Linksbuiten: Luis Suárez (Ajax)
"Hij begon bij Ajax als linksbuiten. Later speelde hij ook rechtsbuiten. Als je het over aanvallers hebt, dan moet hij daar natuurlijk bijstaan. In de kleedkamer is hij een beetje gek. Hij was altijd de gangmaker. Ondanks dat hij weleens gekke dingen in zijn carrière heeft gedaan, is hij voor mij gewoon een topgozer."

Check in de video het volledige interview met Urby Emanuelson!