'Xavi gaat met Barcelona La Liga, de Champions League en de beker winnen'

'Xavi gaat met Barcelona La Liga, de Champions League en de beker winnen'

30-10-2021 08:28
87

Het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona zorgt voor gemengde gevoelens bij oud-voorzitter Joan Gaspart. De voormalig preses van de Catalanen denkt dat de Nederlander het tij had weten te keren, maar is ook bijzonder optimistisch over de toekomst onder beoogd opvolger Xavi.

Gaspart is niet helemaal verrast dat Koeman het veld moest ruimen. "Zo werkt het in het voetbal", zegt hij tegen El Confidencial. "Het is makkelijker om de trainer te ontslaan dan alle spelers. Koeman was een geweldige speler en ik vind het jammer voor hem. Hij is mijn vriend en ik waardeer hem zeer. Als ze hem meer tijd hadden gegeven, dan had hij het goed gedaan bij Barça."

De kritiek op de speelwijze van Barça onder Koeman wuift Gaspart weg. "Laten we niet vergeten dat dit team geen Víctor Valdés, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Xavi , Lionel Messi of de oude Sergio Busquets heeft. Met die spelers zou Barça een ander voetbal kunnen spelen dan nu."

Xavi lijkt het roer nu over te nemen. Gaspart vindt het niet te vroeg voor de clublegende. "Kijkend naar de resultaten, was het dan te vroeg om Pep Guardiola door te schuiven? Hij had alleen nog bij Barcelona B gewerkt. En Luis Enrique had ook niet veel ervaring. "Ik wens Xavi alle succes. Ik weet dat het al jaren zijn droom is om ooit trainer van Barcelona te worden."

Gaspart ziet de toekomst bovendien bijzonder zonnig in, hoewel Barça momenteel slechts negende staat in La Liga en derde in zijn Champions League-poule. "Barcelona gaat de Champions League, de competitie en de beker winnen. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Ik kan ernaast zitten, maar zonder optimisme word ik ongelukkig. Ik heb vreemdere dingen gezien in het voetbal."