Geen Haaland: Noorwegen onthult selectie voor mogelijke WK-beslisser tegen Oranje

Geen Haaland: Noorwegen onthult selectie voor mogelijke WK-beslisser tegen Oranje

02-11-2021 14:29
37

De selectie van Noorwegen voor de mogelijk cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal is bekend. De geblesseerde Erling Haaland ontbreekt zoals verwacht.

Haaland was in september nog trefzeker in de eerste ontmoeting tussen Noorwegen en Nederland (1-1), maar de topspits van Borussia Dortmund kampt nu met een heupblessure. Alexander Sørloth (Real Sociedad), Joshua King (Watford) en Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm) moeten voor de goals gaan zorgen.

De dertigjarige Lehne Olsen kan in de komende interlandperiode debuteren. Hij scoorde dit seizoen al 21 keer in 24 wedstrijden voor Lillestrøm. "Hij heeft laten zien dat hij gevaarlijk is achter de laatste linie als de tegenstander hoog staat en heeft een neus voor goals", legt bondscoach Stale Solbakken uit. Verder herbergt de Noorse selectie met Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes (beiden Feyenoord) en Fredrik Midtsjø (AZ) drie spelers die in de Eredivisie uitkomen.

Nederland en Noorwegen treffen elkaar op 16 november in De Kuip. Het verschil tussen de nummers één en twee van de WK-kwalificatiegroep is twee punten, waardoor de wedstrijd cruciaal kan worden. Oranje treft eerst nog Noorwegen, de Noren ontvangen Letland.