'Vitesse accepteert alleen 'hoofdprijs' voor tweetal, Dasa-aanbod op komst'

'Vitesse accepteert alleen 'hoofdprijs' voor tweetal, Dasa-aanbod op komst'

03-01-2022 19:38 Laatste update: 19:41
53

Vitesse, dat nog zonder technisch directeur zit, zou na dit seizoen bijna al zijn verdedigers kwijt kunnen raken: naast huurling Jacob Rasmussen lopen Eli Dasa, Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer uit hun contract. De Gelderlander weet dat met name de twee laatstgenoemden zomaar eens aan hun laatste maanden in Arnhem bezig kunnen zijn.

Bazoer leek afgelopen zomer al een transfer te kunnen maken, maar bleef in Arnhem. Onder meer Olympique Marseille heeft hem op het oog. Doekhi werd afgelopen zomer al aan Dinamo Zagreb en Rangers FC gelinkt en wordt nog steeds gevolgd door de Kroaten en de club van Giovanni van Bronckhorst, die concurrentie hebben van Napoli. Als er in het voorjaar niets gebeurt, kan Vitesse alleen deze maand nog een transfersom voor Bazoer of Doekhi vangen: de Gelderlander weet echter dat de nummer vier van Nederland alleen meewerkt als 'de hoofdprijs' op tafel komt.

De kans dat Dasa binnenboord blijft, lijkt groter. Vitesse gaat de rechtsback uit Israël in ieder geval een contractaanbod doen en Dasa staat ervoor open om in West-Europa te blijven voetballen, klinkt het. Het contract van Oussama Tannane loopt overigens ook af na dit seizoen, maar de spelmaker hoeft na zijn verwijdering uit de A-selectie niet meer te rekenen op een nieuwe kans.