'Forse koopoptie op Coutinho, Barça kan Torres nog altijd niet inschrijven'

'Forse koopoptie op Coutinho, Barça kan Torres nog altijd niet inschrijven'

07-01-2022 13:26
40

Aston Villa heeft een optie tot koop bedongen bij FC Barcelona voor Philippe Coutinho. De Premier League-club kan de 29-jarige Braziliaan aan het einde van dit seizoen voor veertig miljoen euro definitief inlijven, melden onder meer de BBC en Diario SPORT.

Barça had het liefst een koopverplichting in de huurtransfer opgenomen, maar daar ging Aston Villa niet mee akkoord. The Villans willen Coutinho de komende maanden eerst aan het werk zien. De Catalanen stemden uiteindelijk toch toe met een tijdelijke overgang, omdat het ruimte moet maken in het salarishuis. Aston Villa neemt naar verluidt ongeveer twee derde van het salaris van de spelmaker over, dat zestien miljoen euro zou bedragen.

Wel is het nog even afwachten of het voor Barça genoeg is om Ferran Torres in te kunnen schrijven. Volgens onder meer Marca en Mundo Deportivo moet de geplaagde La Liga-grootmacht daar nog een speler voor laten gaan. Spelers als Samuel Umtiti, Luuk de Jong en Neto mogen uitzien naar een nieuwe club.

Barcelona kan zaterdag tegen Granada hoogstwaarschijnlijk sowieso niet beschikken over Torres. De Spaanse international testte begin deze week positief op het coronavirus. Hij kan op zijn vroegst volgende week woensdag debuteren, in het Super Cup-duel met Real Madrid.