Saymak over 'kavel voor droomhuis' en toekomst: 'Als ik ga, naar het buitenland'

Saymak over 'kavel voor droomhuis' en toekomst: 'Als ik ga, naar het buitenland'

06-02-2022 20:48
29

PEC Zwolle is na een dramatische seizoensstart weer aan de beterende hand en Mustafaa Saymak gaat met zijn club over de toekomst praten. De spelmaker beschikt over een aflopende verbintenis, maar wil PEC niet zomaar verlaten en sluit zelfs niet uit dat hij bij een eventuele degradatie mee de Keuken Kampioen Divisie in gaat.

Saymak debuteerde in 2011 bij het toenmalige FC Zwolle, kwam sindsdien tot 227 officiële optredens en speelde alleen in het seizoen 2018/2019 voor een andere club, het Turkse Caykur Rizespor. Komende week zal er gesproken worden over een mogelijke contractverlenging en die gesprekken lijken best kans van slagen te hebben voor PEC. "Het is niet zo dat ik PEC zomaar verlaat voor een andere club", kondigt hij in gesprek met De Stentor aan.

Hoewel hij oorspronkelijk uit Deventer komt, is Saymak vergroeid met PEC en Zwolle. Voor een andere Nederlandse club zal hij vermoedelijk niet spelen. "Nee, als ik vertrek, ga ik naar het buitenland", aldus de aanvallende middenvelder, die op zijn 28ste heeft besloten om zich definitief in Zwolle te vestigen. "Want ik heb er net een kavel voor mijn droomhuis gekocht."

PEC ging met zes schamele punten de winterstop in, maar heeft zich vervolgens knap opgericht: na zeges op Willem II en sc Heerenveen werd er zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. De ploeg van Dick Schreuder is wel nog steeds hekkensluiter, op één punt van Sparta en drie van Fortuna Sittard.