'Mijn hart maakte sprongetje: Johan Cruijff zou trots zijn, dan is de cirkel rond'

'Mijn hart maakte sprongetje: Johan Cruijff zou trots zijn, dan is de cirkel rond'

01-03-2022 14:34
104

Ronald de Boer en Keje Molenaar zouden de komst van Jordi Cruijff naar Ajax toejuichen. De Telegraaf meldde maandagochtend dat de zoon van de legendarische nummer veertien is gepolst door de Amsterdammers.

De Boer speelde in Oranje samen met Cruijff en vindt het niet meer dan terecht dat hij een kandidaat is. Volgens de oud-Ajacied is de huidig FC Barcelona-adviseur een 'heel aardige jongen'. "Al is dat geen criterium", lacht hij in gesprek met de krant. "En ook zijn achternaam moet niet leidend zijn. Maar ik vind het heel belangrijk dat hij de identiteit van het Nederlandse voetbal zal bewaken. Hij heeft als jeugdspeler in de opleiding meegelopen en heeft het Ajax-DNA."

Molenaar gold als vertrouweling van Johan Cruijff. "Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik las dat Jordi is gepolst", laat hij weten. "Een terugkeer van Marc Overmars zit er niet meer in, vrees ik. Als Jordi de eerste keus is van de commissarissen, moeten ze snel doorpakken. Ajax kan het zich niet veroorloven om achterover te leunen. Als Jordi 'ja' zegt, moet hij als de wiedeweerga aan de slag. Johan zou trots zijn. Dan is de cirkel rond."

Volgens De Telegraaf heeft Cruijff niet op voorhand 'nee' gezegd tegen de toenaderingspoging uit de Johan Cruijff Arena. De verwachting is dat er verdere gesprekken zullen volgen.