Slot wijst pijnpunten aan na Feyenoord-averij: 'Vaker dan je als trainer wil'

Slot wijst pijnpunten aan na Feyenoord-averij: 'Vaker dan je als trainer wil'

05-03-2022 23:34 Laatste update: 07-03-2022 09:19
105

Arne Slot is niet tevreden over de manier waarop Feyenoord acteerde in de eerste helft. De Stadionclub incasseerde daarin de 0-1 van FC Groningen en was na rust alleen nog maar in staat om er 1-1 van te maken.

Het spel na rust van Feyenoord zag er een stuk beter uit en dus werd er aan Slot gevraagd waarom zijn ploeg niet de hele wedstrijd zo kon spelen. "Ik had graag gewild dat we zo begonnen waren", zegt de trainer tegenover ESPN. "We hadden helaas moeite met herkennen hoe we druk moesten zetten. In de tweede helft ging dat wel beter."

Daarnaast zag de oefenmeester uit Bergentheim dat de Feyenoorders de bal vaak te snel kwijt waren. "Best wel veel spelers leden vaker balverlies dan je als trainer zou willen. Na rust hadden we de bal dan weer sneller terug na een mislukte aanval, maar in de eerste helft kregen we dan een counter tegen. Het was voor rust niet zo goed en één helft goed spelen tegen Groningen is niet genoeg om te winnen."

Een lichtpuntje aan Rotterdamse zijde was de invalbeurt van Cyriel Dessers. De Belg scoorde en lijkt een serieuze kandidaat te zijn voor een basisplaats op donderdag bij Partizan Belgrado, al wilde Slot daar nog niet aan denken. "Als je het goed vindt, wil ik eerst deze wedstrijd nog even verwerken. Cyriel viel goed in en dat helpt in ieder geval wel om een basisplaats te verdienen."