Gehavend FC Utrecht strijdt dapper, maar komt thuis tekort tegen PSV

13-03-2022 16:21 Laatste update: 16:36
249

PSV heeft op bezoek bij FC Utrecht geen fout gemaakt en blijft in het spoor van Eredivisie-koploper Ajax. De gehavende thuisploeg deed wat het kon tegen de gasten uit Eindhoven, die dankzij Eran Zahavi echter met een nipte uitzege de bus in konden stappen.

PSV had de spectaculaire 4-4 tegen FC Kopenhagen nog in de benen en begon zonder Olivier Boscagli, Joey Veerman en Noni Madueke. FC Utrecht moest noodgedwongen een beroep doen op spelers als Djevencio van der Kust, Tommy St. Jago en Remco Balk. Laatstgenoemde kreeg de eerste twee mogelijkheden namens FC Utrecht, dat in de loop van de eerste helft aan een tegentreffer van Armando Obispo ontsnapte: de centrale verdediger kon vrij inkoppen, maar doelman Fabian de Keijzer pareerde knap.

De sluitpost kon zich aan het einde van een relatief rustige eerste helft opnieuw onderscheiden, ditmaal op een venijnige poging van Cody Gakpo. Vroeg in de eerste helft werd de wedstrijd alsnog opengebroken. Joël Drommel redde uitstekend op een kopbal van Mike van der Hooren en aan de andere kant haalde Gakpo de achterlijn, waarna Zahavi het laatste tikje kon geven: 0-1.

PSV hield de gasten in het vervolg van de tweede helft op afstand en stond geen grote kansen meer toe, maar creëerde zelf ook nauwelijks iets en moest tot het laatste fluitsignaal op zijn hoede blijven. Invaller Yorbe Vertessen maakte de slotfase zelfs vol als verdediger. De zege werd echter binnengesleept, waardoor PSV weer op twee punten van Ajax komt, met nog acht speelrondes in de Eredivisie te gaan.

Na de return tegen FC Kopenhagen van donderdag is Fortuna Sittard zondag de laatste tegenstander van PSV, voordat de interlandperiode aanbreekt. FC Utrecht blijft zevende in de Eredivisie en speelt op diezelfde zondag tegen FC Groningen.