Barcelona geeft Real Madrid voetballes en wint na drie jaar weer eens een Clásico

20-03-2022 22:51
139

FC Barcelona heeft Real Madrid zondagavond vernederd in het Estadio Santiago Bernabéu. De Catalanen speelden bij vlagen prachtig voetbal en waren veel sterker dan De Koninklijke, wat resulteerde in een 0-4 overwinning voor Xavi en de zijnen.

Voor het treffen tussen Real en Barça stonden de twee aartsrivalen respectievelijk eerste en vierde in La Liga. De laatste Clásico-overwinning van de bezoekers dateerde uit 2019. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor Real, dat het zonder Karim Benzema moest stellen: na zeven minuten moest Marc-André ter Stegen zijn eerste serieuze redding al verrichten. Daarna stond Barcelona op.

De nummer drie van Spanje greep het initiatief en kreeg een aantal goede kansen. Het was dan ook wachten op de openingstreffer, die na 29 minuten viel: Pierre-Emerick Aubameyang kopte de bal in het Real-doel na een goede voorzet van Ousmane Dembélé. Na de goal bleef Barça dominant, terwijl Real buiten een protest voor een strafschop weinig te vertellen had. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Ronald Araújo dan ook verdiend de score namens Barça. De Uruguayaan scoorde eveneens met het hoofd.

Barcelona kreeg genoeg kansen op meer goals, maar Real wist de rust met een 0-2 achterstand te halen. Trainer Carlo Ancelotti besloot in de rust in te grijpen door Dani Carvajal en Toni Kroos naar de kant te halen, maar dat had niet het gewenste effect. Drie minuten na de pauze moesten invallers Eduardo Camavinga en Mariano Díaz zelfs toezien hoe Frenkie de Jong, Aubameyang en Ferran Torres met zijn drieën een geweldige goal produceerden: 0-3.

Daarmee leek El Clásico al voor de vijftigste minuut beslist. Real kon ook na de derde treffer niet in de wedstrijd komen, terwijl Barcelona vrolijk verderging met aanvallen. Onder meer Dembélé en Torres hielpen nog een aantal goede kansen om zeep voordat de vierde treffer ook viel: Aubameyang verschalkte Thibaut Courtois met een fraai lobje.

Na die goal had Barcelona nog veertig minuten de tijd om een recordscore neer te zetten tegen Real. De grootste overwinning die de Catalanen ooit boekten tegen de aartsrivaal, was de 0-5 in 1974. Het lukte Barça met invaller Memphis Depay echter niet om nog een keer te scoren, terwijl Real ook het net niet wist te vinden: de Clásico eindigde in 0-4.

Barcelona klimt daardoor naar de derde plek in La Liga. De ploeg van Xavi heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan nummer twee Sevilla, terwijl het gat drie punten is. Het verschil tussen Real en Barcelona is nu negen punten.