Fraaie statistieken en dikke voldoendes voor Frenkie de Jong: 'Geweldig'

21-03-2022 08:28
47

Frenkie de Jong deelt in de feestvreugde na de ruime zege van FC Barcelona in El Clásico. De Nederlandse middenvelder oogst veel lof voor zijn aandeel in de 4-0 overwinning op Real Madrid.

De Jong stond in het Estadio Santiago Bernabéu 71 minuten op het veld en daarin won hij onder meer al zijn kopduels, kwamen 95 procent van zijn passes aan en creëerde hij drie kansen. 'Geweldig', steekt Mundo Deportivo van wal. 'Het spel dat nodig was. Met gezond verstand aan de bal, heel slimme bewegingen in de ruimte en waardevol tactisch werk.'

Ook AS prijst de Oranje-international. 'Nog iemand die een stap naar voren heeft gezet. De Nederlander speelde een zeer complete wedstrijd en zorgde voor intelligentie en intensiteit op het middenveld, van waar hij de aanval ondersteunde. Sterker nog, het derde doelpunt werd opgezet door hem, met onder meer de pass naar Pierre-Emerick Aubameyang.

Diario Sport beloont De Jong met een 8. 'Geheimzinnig', luidt het oordeel. 'Hij was niet een van de meest opvallende spelers in de eerste helft, maar hij profiteerde wel van de aanhoudende disbalans op het Real-middenveld. Op fraaie wijze breekt hij de linies. Zijn pass op Aubameyang voor het doelpunt van Ferran Torres was gigantisch.'

La Vanguardia geeft de ex-Ajacied eveneens een 8. 'De Nederlander las het spel uitstekend, zowel met als zonder bal. Hij zette goed druk, schakelde Ousmane Dembélé in en had een aandeel in het derde doelpunt.'