Slot vol lof na Feyenoord-succes: 'Hij is zijn geld meer dan waard'

Slot vol lof na Feyenoord-succes: 'Hij is zijn geld meer dan waard'

15-04-2022 00:40 Laatste update: 08:07
64

Arne Slot telt zijn zegeningen na de overwinning van Feyenoord op Slavia Praag. Hij vond zijn ploeg niet sterk starten, maar noemt de overwinning wel verdiend. Spits Cyriel Dessers krijgt een groot compliment.

"We zijn natuurlijk ontzettend blij. Het is een geweldige prestatie. We hebben al zoveel wedstrijden gespeeld in Europa en om dan nu in de halve finale te komen is harstikke mooi", begint de trainer in gesprek met Veronica. "Maar ja, we zijn nog heel ambitieus om nóg verder te komen dan dit. Het is heel mooi om te zien hoe de fans zich vandaag gepresenteerd hebben, zowel in de stad als hier in het stadion met die ongelooflijke steun. Als het vannacht ook goed gaat hopen we ze er in Marseille gewoon weer lekker bij te hebben. Ze zijn van veel steun voor ons, zowel in uit- als thuiswedstrijden."

"Ik vond niet dat we goed aan de wedstrijd begonnen, de eerste kans was namelijk voor hen", zegt Slot. "We waren traag in de hoek en daar kwam een gevaarlijk moment uit. De eerstvolgende actie resulteerde in een goal voor ons, dat was mooi. De eerste twintig minuten was niet onze beste fase van ons eerlijk gezegd. Ik vind dat we daarna veel beter zijn gaan spelen en dat we verdiend gewonnen hebben."

Dessers
Dessers begon vorige week op de bank, maar mocht nu starten en scoorde twee keer. "Cyriel heeft fantastisch gespeeld. Als een tegenstander zo hoog drukzet, is het fijn dat je een sterk aanspeelpunt hebt die ook nog kansen kan creëren. Hij gaf ook nog de assist op Luis Sinisterra. Cyriel is zijn geld meer dan waard. Door Bozeník te verhuren hebben we wat geld gevonden om een andere spits te huren. Als je met deze bedragen zo'n spits kunt halen, is dat een compliment voor onder meer de scouting."