Driessen neemt geen blad voor de mond: 'Slot maakt zich historisch belachelijk'

Driessen neemt geen blad voor de mond: 'Slot maakt zich historisch belachelijk'

15-04-2022 19:29 Laatste update: 16-04-2022 09:29
122

Valentijn Driessen is ervan overtuigd dat Peter Bosz de opvolger van Erik ten Hag zou zijn geweest als Marc Overmars nog directeur voetbalzaken was geweest. De chef voetbal van De Telegraaf weet dat het Antwerp-bestuurslid gecharmeerd is van de Olympique Lyon-trainer.

In Frankrijk staat Bosz in de nationale competitie met Lyon in de middenmoot, terwijl de ploeg door West Ham United is uitgeschakeld in de Europa League. Driessen vraagt zich af of de Nederlander een kandidaat is om na dit seizoen het stokje van Ten Hag over te nemen. "Als Marc Overmars er had gezeten, dan was Bosz de nieuwe trainer van Ajax geworden. Maar nu Overmars weg is, is volgens mij Edwin van der Sar de directeur. Die is niet zo gecharmeerd van Peter Bosz zoals Overmars is geweest", onthult de chef voetbal van de ochtendkrant in de podcast Kick-Off

"Maar je moet ook kijken naar wat er beschikbaar is op de markt. Bosz is nu nog niet beschikbaar, maar als hij beschikbaar zou komen en hij is de enige kandidaat die voldoet aan alle eisen die Ajax stelt aan een Ajax-trainer, dan ben je bijna veroordeeld tot hem", vervolgt Driessen, die slechts één andere potentiële opvolger van Ten Hag ziet als de Amsterdammers een Nederlander voor de groep willen hebben.

"Dan zie ik naast Bosz alleen Arne Slot. Dan zou je daar voor over de brug moeten komen. Ik vind dat Arne Slot zich historisch belachelijk maakt, maar hij blijft niet 'nee' zeggen", is de voorspelling van Driessen. Slot liet deze week weten dat hij zich 'geen enkele voorstelling kan maken' van het hoofdtrainerschap bij Ajax.